Baleset-bűnügy

Börtönt kapott a volt fideszes képviselő, mert kenőpénzt fogadott el

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 21:18

Jó magaviseletért cserébe csak a felét kell leülnie. Eddig úgy tűnt, csak felfüggesztettet kap.

Súlyosbította a bíróság a megvesztegetett hivatalvezetők büntetését egy eredményes ügyészi fellebbezést követően, írja keddi sajtóközleményében a Központi Nyomozó Ügyészség. A közlemény nem említ konkrét neveket, de a Népszava szerint Ódor Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő és társa vesztegetési ügyéről van szó.

A tájékoztatás szerint 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt. Az elkövetők 2018. második félévében egy autópálya építkezésben érdekelt cég vezetőjétől 4 millió forint csúszópénzt kértek azért, hogy a cégvezető által kezdeményezett földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják.

A Fővárosi Törvényszék 2022. október 14-én kihirdetett ítéletével mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, amelyért őket személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre eltiltotta a kormánytisztviselői foglalkozástól.

Most a Fővárosi Ítélőtábla mindkettőjük büntetését 3-3 év letöltendő szabadságvesztésre módosította. Jó magaviseletért cserébe másfél év után szabadulhatnak.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#fidesz#képviselő#börtön#vesztegetés

Címlapról ajánljuk