Baleset-bűnügy

Ausztriából menekültek hazafelé a magyar autótolvajok, az útzárat is áttörték

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 19:45

Egy osztrák családi ház udvaráról lophatták el a Mitsubishit, a rendőrségi hajsza a kőszegi Penny Market parkolójában ért véget. 

Ausztriában egy családi ház udvaráról lopott autót két Vas megyei férfi. Az osztrák rendőrök próbálták lekapcsolni a magyar tolvajokat, de még a határ menti Kőszeg városánál felállított útzárat is áttörték – írja a 112press.hu információ alapján a Blikk.

A Vas megyei hírportál szerint a sofőr behajtott a kőszegi Penny áruház parkolójába, hogy lerázza az üldözőit. Ugyanakkor kijönni már nem tudott onnan, mert egy bécsi rendszámú, rendőrségi jelölés nélküli Volkswagen az útját állta, végül a két jármű összeütközött. A lap úgy tudja, a magyar tolvajok egy Mitsubishi pick-up-ot lophattak el. A rendőrség a következőket közölte az esetről:

2023. április 16-án, az éjszakai órákban az osztrák rendőrök Ausztria területén ellenőrzés alá akartak vonni egy, feltételezhetően bűncselekmény elkövetéséből származó autót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott Magyarország területére.

 

A jármű vezetőjét a kőszegi kapitányságon előállították, és gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. 

Nyitókép: Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#ausztria#magyar#tolvajok#autólopás#vas megye#rendőrség#határzár

Címlapról ajánljuk