Baleset-bűnügy

Több mint ötszázan haltak meg tavaly az utakon

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 8:02

A szakértő szerint a balesetek számában továbbra is nagy szerepet játszik, hogy az emberek frusztráltak, intoleránsak, türelmetlenek és szabálytalanok.

2022-ben 535 ember halt meg közlekedési balesetben Magyarországon – írta a Népszava a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) részben még előzetes adatokat tartalmazó éves összesítésére hivatkozva. Ez picit kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 544-en haltak meg az utakon.

A személyi sérüléssel járó balesetek száma azonban 3,5 százalékkal 14 732-ra emelkedett, és közülük 5035-en szenvedtek súlyos sérüléseket – közölte a lap. Ezek a számok azonban még mindig alacsonyabbak, mint a Covid-járvány előtti évek adatainál.

A KSH adati szerint a személyi sérüléssel járó balesetek leggyakoribb oka változatlanul az elsőbbség adás kötelezettségének elmulasztása, a gyorshajtás és a szabálytalan irányváltás – írta a Népszava.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint a halálos balesetek száma a technikai fejlődésnek köszönhetően csökkent. Deli Kálmán közölte: a balesetek számában továbbra is nagy szerepet játszik, hogy az emberek frusztráltak, intoleránsak, türelmetlenek és szabálytalanok.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#baleset#közlekedés#halálos baleset#karambol#statisztika

Címlapról ajánljuk