Baleset-bűnügy

Bele volt kódolva a tragédia lehetősége: beláthatatlan kanyarból bukkant fel a forgalommal szembe hajtó piros Ford

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 20. 15:56

A 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán történt kis híján frontális karambol. Videóra vették.

Csak a szerencsén és a vétlen sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt frontális ütközés a 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán. A Budapesti Autósok híre szerint március 18-án egy piros Ford a forgalommal szemben hajtott fel az elkerülő útra, ahol 110 km/órás sebességgel lehet haladni.

Az alábbi felvételt rögzítő autós épp a belső sávban haladt, amikor a balra ívelő kanyarban hirtelen megjelent vele szemben a forgalommal szemben hajtó piros Ford. Mint a fedélzeti kamera képén is látni, a szabályosan autózó, épp előzésben lévő sofőr szinte csak pillanatokkal kerülte el az ütközést.

Szerencséjére még épp vissza tudta kormányozni autóját az előzni kívánt kék furgon mögé, így az ijedtségen kívül nem lett baja se neki, se a piros Ford vezetőjének.


A mostani eset sajnos nem az első a magyar utakon. Hiába a sok tábla és az egyértelmű vonalvezetés, a gyorsforgalmi utaknál rendszeresen előfordul, hogy autósok a forgalommal szemben hajtanak fel az útra, és sokszor még csak észre sem veszik, hogy nem jó irányból érkeznek. 

A Magyar Közút ezért tavaly decemberben új balesetmegelőzési módszert kezdett tesztelni: két villogó, változtatható kijelzőjű táblát helyeztek el Csömörnél az M0-s autóút 65-ös kilométerénél lévő csomópont egy-egy lehajtóágán. Az eszköz radarral érzékeli, ha valaki forgalommal szemben akarna felhajtani a gyorsforgalmi útra, és erős fényjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a veszélyes tévesztésre. 

Nyitókép: BpiAutósok / YouTube

#Baleset-bűnügy#baleset#székesfehérvár#8-as főút#elkerülő út#forgalommal szemben#Videó

Címlapról ajánljuk