Baleset-bűnügy

Tartozását ment rendezni a fiatal, de inkább kirabolta a bácsit, aki kölcsönadott neki

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 13:27

Dulakodni is kezdett a 83 éves férfival a rabló.

Egy 23 éves fiatal kirabolt egy 83 éves kiskunmajsai férfit, aki korábban többször is kölcsönadott neki. A tettes a bűntett idején épp kilencezer forinttal tartozott, és az idős férfi azt hitte, hogy vissza akarja fizetni tartozását.

A rendőrség szerint az idős férfi kiment a kopogtató gyanúsítotthoz, aki azzal állt elő, hogy megfizetné a tartozását, viszont csak nagyobb címlet van nála. Kérte az időset, hogy váltsa fel a pénzét, így könnyedén oda tudja adni belőle a tartozás összegét. Az idős nagyon megörült a hírnek, ezért sietve igyekezett eleget tenni a kérésnek és magához vett húszezernyi aprópénzt.

Ám amikor készült a cserére, a fiatal férfi hirtelen erőszakossá vált: dulakodni kezdett vele és utasította, hogy azonnal adja oda neki a pénzt. Kiderült, hogy adósának esze ágában sincs megadni a kölcsönt, inkább még több pénzt akar szerezni korábbi jótevőjétől.

A rendőröket csak tegnap értesítette a sértett a rablásról, azonban a nyomozók rögtön az elkövető felkutatásába kezdtek és rövid idő alatt el is fogták. A 23 éves férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Az is kiderült, hogy nem először bűnözött, ugyanis a gyanú szerint korábban fát lopott az egyik telephelyről. Kihallgatásán a bűncselekmények elkövetését elismerte, a nyomozók pedig kezdeményezték a letartóztatását.

Nyitókép: Faludi Imre/MTVA

#Baleset-bűnügy#rablás#tartozás#kiskunmajsa#idős#rendőrség

Címlapról ajánljuk