Baleset-bűnügy

Megszólalt a körözött válogatott focista: fogalma sem volt róla, hogy másfél éve kereste a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 16:39

Egy 180 eurós tartozásról van szó szerinte.

Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, már nem szerepel a rendőrség körözési listáján Tokody Tibor, a magyar labdarúgó válogatott egykori focistája, ugyanis saját maga ment be a rendőrségre, miután megtudta, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A kétszeres válogatott futballista ellen a Győri Rendőrkapitányság adott ki körözést 2021 július hetedikén sikkasztás miatt. A rendőrség honlapján nem közölték, hogy a gyanú szerint pontosan mit követett el.

Tokody Tibor most a Sportalnak adott interjúban mondta el, hogy „nem volt miért bujkálnia, nem követett el semmit, amiért szégyenkeznie kéne”. 

Éltem, ahogy a többi ember, dolgoztam, s kerestem a helyem a világban

– magyarázta, és hozzátette, fogalma sem volt róla, hogy keresi a rendőrség. „Én nem kaptam semmiféle idézést, felszólítást, vagy bármilyen hivatalos levelet erről. De most, hogy így mondja, néhány hónapja közúti ellenőrzésen állított meg a rendőrjárőr, nézték a papírjaimat, beszélgettem velük, s ha valóban körözési listán szerepeltem volna, alighanem bekísértek volna a kapitányságra” – mondta.

A focista azért jelentkezett a rendőrségen, hogy megtudja, mi ez a „rémálom körülötte”. „Az ismerőseim hívtak fel, hogy láttam-e magam, mint valami körözött bűnöző, a különböző újságokban. Sokkoló pillanat volt. Ha az ember tudja, hogy soha semmit nem követett el, és meglátja a fotóját, mintha Al Capone lenne, azt nem könnyű feldolgozni.”

Tokody arról beszélt a Sportalnak, hogy nincs semmiféle sikkasztási ügye, állítása szerint a meghurcoltatása egy 180 eurós vita utóéletéről szól. 

„A korábbi munkahelyemen sofőrként dolgoztam, s mivel jól beszélek németül, rendszeresen jártam külföldre is. Az egyik ilyen alkalommal két másik társammal együtt oda parkoltunk a három kocsival a schwecháti repülőtéren, ahová mindig is szoktunk. A kijelölt helyre. Csakhogy másnap mindhárom járműre kerékbilincset tettek. Be kellett fizetnünk fejenként 180 eurót, s ezt mi a cég pénzéből tettük. Csakhogy amikor hazajöttünk, az összeget a vezetőnk kérte vissza tőlünk. Mondtuk neki, ez nem a mi sarunk, nehogy már mi fizessünk rá! Ennyiben maradtunk” – magyarázta Tokody, aki szerint emiatt került a körözési listára, és nincs félmilliós tartozása, amivel nem tud elszámolni. 

Én sem értem az egészet. Már rég kiléptem attól a cégtől, s a férfival, aki követelte tőlünk vissza a pénzt, azóta sem beszéltem. Lehet, hogy ő időközben bírósághoz fordult, de én erről soha, semmilyen értesítést nem kaptam. A rendőr is nevetett ezen az egészen pénteken, de bevallom, nekem nem volt kedvem vele nevetni.

Nyitókép: Tokody Tibor, a Győri ETO FC játékosa 2013-ban Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Baleset-bűnügy#tokody tibor#focista#válogatott focista#sikkasztás#körözés#rendőrség

Címlapról ajánljuk