Baleset-bűnügy

Állítólag meg akart szökni a magyar börtönéből a „brazil Pablo Escobar”

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 8:55

Nem engedték, hogy személyesen is részt vegyen pénteki kiadatási tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken Sergio Roberto de Carvalho – írta a Blikk. Az 54 éves férfi videókapcsolaton keresztül, a börtönből jelentkezett be a tárgyalásra, és még ott is megbilincselt kézzel ült.

A bírónő a Blikk beszámolója szerint a tárgyalás elején közölte, hogy egy ismeretlen személy részéről érkezett egy e-mail, amiben arra figyelmeztették a bíróságot, hogy a férfi meg akar szökni a börtönből.

A tárgyalás végül néhány irat ismertetése után elnapolták.

Csendőrhadnagyból drogbáró

A világ egyik legnagyobb drogbárójának számító Carvalhót tavaly nyáron fogta el a magyar rendőrség, egy budapesti vendéglátóhely teraszán, miután információkat kaptak arról, hogy álnéven a magyar fővárosban tartózkodik. Elfogásában a brazil hatóságok mellett szerepet játszottak a portugál rendőrök, valamint az Interpol is.

A brazil csendőrség egykori őrnagya az 1990-es évek elején kezdett bele a kokaincsempészetbe. Brazíliában többször is letartóztatták, de valahogy mindig kiszabadul. 2016-ban nemzetközi drogcsempész hálózatát, ami főleg Európába szállította a kokaint, de voltak érdekeltségei Dubaiban, Afrikában és több dél-amerikai országban is.

A 2020-as években már Európában élt, Portugáliában az utolsó pillanatban csúszott ki a hatóságok kezei közül, és utána  kelet-európai országokon, köztük Magyarországon keresztül folytatta üzelmeit. Az életéről szóló hosszabb cikkünket ide kattintva tudja elolvasni. 

Nyitókép: Sergio Roberto de Carvalho elfogása után. Fotó:Bandeirantes 

#Baleset-bűnügy#sergio roberto carvalho#szökés#börtön#budapest

Címlapról ajánljuk