Baleset-bűnügy

Videó: idős, sokkos állapotban lévő kutyát mentettek meg a közutasok és az állatvédők

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 8:13

Mangó 13 éves, nincs jó állapotban, gazdája lemondott róla. 

A Magyar Közút Instagram-oldalán számolt be róla, hogy Szigetszentmiklósi mérnökségük útellenőre múlt kedden ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű kutyát. Óvatosan megállt, majd azonnal segítséget kért a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesülettől és értesítette a mérnökséget is. A kutyamentők vezetője rövid időn belül megszervezte a mentést, a saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsenek a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutyán. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot, kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban.

Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették a kutyát. Mivel Mangó rosszul viselte a napközbeni magányt, az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg, Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá útellenőr az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

A Magyar Közút arról ír, hogy Mangó sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet a +36-30-886-6940-es számon.


Nyitókép: Magyar Közút / Instagram

#Baleset-bűnügy#magyar közút#kutya#állatvédő

Címlapról ajánljuk