Baleset-bűnügy

„Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz” – hetedikes lányt környékezett meg egy iskolaőr Újpesten

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 20:27

A férfi elvesztette az állását, de büntetőeljárás nem indult az ügyben.

A Telex értesülései szerint egy iskolőr zaklatott egy újpesti iskolában egy hetedikes lányt. Az iskola vezetése, mikor tudomást szerzett arról, hogy a férfi megpróbálta behálózni a gyereket, rögtön értesítette a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy adatgyűjtést követően megállapította a zaklatás gyanúját, az üggyel kapcsolatban azonban büntetőeljárás még nem indult. A lap azt írja, hogy a férfi mindössze három hete dolgozott az iskolában. A tanárokhoz egy bejelentés érkezett arról, hogy az iskolaőr és a diák között üzenetváltások történtek.

„Azért félsz, mert szűz vagy?”

„Igen.”

„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

– idézi a lap az üzeneteket.

Az érintett iskolaőr munkaviszonyát a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali hatállyal megszüntette

– közölte a rendőrség a Telex megkeresésére.

Ennél több azonban nem történt az ügyben, mivel a sértett gondviselőjének kellene magánvádat előterjeszteni. Ez nem tudni, hogy meg fog-e történni, tekintve, hogy a szülők minden bizonnyal nem akarják újabb traumának kitenni a gyermeküket. 

Az iskolaőrök 2020 szeptemberében jelentek meg az oktatási intézményekben, a cél eredetileg az volt, hogy visszaszorítsák az iskolai erőszakot. Ennek ellenére volt olyan eset, amikor maga az iskolaőr bántalmazott gyerekeket.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#zaklatás#újpest#iskolaőr#iskola

Címlapról ajánljuk