Baleset-bűnügy

Húsz hónap felfüggesztett börtönt kapott a 71 éves nyugdíjas, amiért kannabisszal akarta csillapítani fájdalmait – fizetnie is kellett

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 11:51

Az idős férfi különböző idényzöldségekkel együtt ültette el a kábítószert.

Húsz hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az idős ajkai férfi, aki kannabiszt nevelt otthonában, hogy azzal csillapítsa fájdalmait. Megkeresésünkre azt írta a Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya:

„Az Ajkai Járásbíróság az előkészítő ülésen a beismerő nyilatkozatot tevő, és tárgyalásról lemondó vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt ítéletében 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az 2022. augusztus 4-én jogerőre emelkedett”.

A férfi ügyéről már korábban beszámoltunk. A rendőröknek 2021-ben „jutott tudomására”, hogy a férfi kannabiszt termeszt. A kihallgatásán elmondta, hogy a fél tucat növényt ő ültette különböző idényzöldségekkel együtt. Az volt a célja, hogy saját maga szívja el a füvet, hogy azzal enyhítse krónikus hátfájását. Azonban amikor lefoglalták a növényeket, még nem is fogyasztott a fűből.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#ajka#kannabisz#nyugdíjas#börtön#felfüggesztett#ítélet

Címlapról ajánljuk