Baleset-bűnügy

Olyan forró vízben fürdettek egy csecsemőt Ináncson, hogy másnap belehalt égési sérüléseibe

rtl.hurtl.hu

2023. január 3. 10:00

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a december közepén történt ügyben.

A RTL Híradó értesülései szerint december 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson, miután olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gyermek kórházba került, de másnap belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy a haláleset miatt a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családra december végén rászakadt a háztető, az ő gyerekük volt a 10 hónapos, tragikus körülmények között meghalt csecsemő. A család végül Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást. Erdei a Facebookon azt írta, felhívást tett közzé, hogy megsegítsék a családot, és állítása szerint nagyon sok felajánlást kaptak.

A rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére mégis örömteli, hogy vannak még jólelkű emberek

írta a képviselő.

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson. 

A képviselő arról tájékoztatott, hogy szakemberekkel tekintették meg a miskolci ingatlant, akik megállapították, hogy azt le kell bontani. A tető nélküli házban jelenleg az elhunyt kisgyermek nagyapja él.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#tragédia#család#kisgyermek#égési sérülés#miskolc#mélyszegénység#nevelőszülők#gondatlanságból elkövetett emberölés#ináncs

Címlapról ajánljuk