Baleset-bűnügy

Videón, ahogy a tolvajok lazán kitolják a Tesco-ból a lopott árukkal megrakott bevásárlókocsit

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 8:59

Rutinos lopkodók voltak az elkövetők.

Kitoltak egy siófoki Tesco-ból egy lopott áruval megrakott bevásárlókocsit, aztán elszeleltek, ismerteti a bizarr esetet az ügyészség honlapja. A vád szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket loptak, és nagyobbik részét értékesíteni akarták.

Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, másik két társuk egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozta k ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

A vádlottak ilyen módszerrel, három alkalommal összesen 787.510 forint kárt okoztak az áruháznak, az utolsó alkalommal pedig, amikor a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, további 124.690 forint értékű terméket kíséreltek meg ellopni

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az egyik lopásról felvétel is készült:

Nyitókép: Ügyészség / YouTube

#Baleset-bűnügy#lopás#tesco#bevásárlókocsi#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk