Baleset-bűnügy

A Combino vezetője azt állítja, rosszul lett – kész csoda, hogy túlélte a karambolt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 20. 9:05

A műszaki mentés közben készült fotókon jól látszik, hogy milyen csúnyán összetört a villamos vezetőfülkéje. 

Kedd kora reggelre helyreállt a közlekedés a 4-es és a 6-os villamos vonalán, miután hétfő este háromnegyed 9-kor összeütközött két Combino villamos a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében. Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon azt közölte, hogy hajnali fél 4-től állt helyre a forgalom.

A két villamos úgynevezett ráfutásos balesetet szenvedett: a 2026-os pályaszámú villamos utolérte a Boráros téri megállóban álló 2014-es pályaszámú társát és relatíve nagy sebességgel belecsapódott. Az ütközés következtében mindkét villamos kisiklott.

Kész csoda, hogy túlélte a Combino vezetője a karambolt
Fotó: Lakatos Péter / MTI

A mentők öt utast könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A Combino villamos sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, őt csak sokára tudták kiszabadítani a tűzoltók a csúnyán összeroncsolódott vezetőfülkéből. A képeken jól látszik, hogy az ütközés ereje akkora volt, hogy az egyik villamos vezetőfülkéjének hátsó fala benyomódott az utastérbe. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint villamosokban több száz millió forintos kár keletkezett.

A VEKE információi szerint a sofőr fejsérülést szenvedett, a balesettel kapcsolatban rosszullétre hivatkozott. A BKK kedden közleményben ez utóbbit megerősítette. Azt írták, hogy „elsődleges feltételezések szerint a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta”. A balesetben megsérült villamosvezető állapota stabil. 

Kész csoda, hogy túlélte a Combino vezetője a karambolt
Fotó: Lakatos Péter / MTI
Kész csoda, hogy túlélte a Combino vezetője a karambolt
Fotó: Lakatos Péter / MTI

A BKK kedd reggel azt írta ki Facebookra, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálják a baleset okait. Karácsony Gergely azt ígérte, hogy a baleset körülményeiről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#budapest#villamos#combino

Címlapról ajánljuk