Baleset-bűnügy

Szijjártó Péter helyettesének és tábornoknak hazudta magát az érettségi nélküli csaló, a saját családját is átejtette

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 21:01

Mindent beismert.

Folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett nagyobb kárt okozó csalás, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés miatt találta a bíróság bűnösnek az ötven éves T. Józseget, aki dandártábornoknak, valamint Szijjártó Péter és Pintér Sándor helyettesének hazudta magát, és milliókat kaszált hazugságaival.

A korábban taxisofőrként dolgozó, érettségi nélküli férfi hantáját a tárgyalásáról tudósító Blikk szerint még családtagjai is bevették. A férfi rendőrségi egyenruhában parádézott, igazolványt mutogatott, hogy még hihetőbbé tegye a meséjét.

Pintérre hivatkozva házalt fedett nyomozók által használt lakások és autók eladásával, de a családját, valamint egykori szeretőjét is átverte. Egy tanulmányokból álló „fekete könyvet” is árult milliókért, állítva, hogy azt megtanulva zsíros állásokhoz lehet jutni a rendőrségen, adóhivatalban, közigazgatásban.

Ügyvédje azt mondta: „a védencem mindent beismert, nem tagad, elismeri, hogy csalt, átvert embereket. S hogy miért hittek neki? Mert ilyen a világ. Sajnos, ezt lehet hallani nap mint nap, hogy az ügyek így mennek, hogy befolyással, ismertséggel előnyt lehet szerezni. Védencem ezt használta ki, vér nem tapadt a kezéhez, klasszikus magyar szélhámos”. Most hét év börtön vár T.-re.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Baleset-bűnügy#csaló#bíróság#pintér sándor#szijjártó péter#autó#vizsga

Címlapról ajánljuk