Baleset-bűnügy

200 millió forintot kér számon a NAV a „lottónyertes” kompolti polgármesteren

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 14:01

Egész napos házkutatás volt a kompolti polgármesteri hivatalban.

Úgy tudja a Blikk, hogy „megszállták” a NAV nyomozói Kompolt polgármesteri hivatalát: 200 millió forintot akarnak számon kérni a falu polgármesterén, mivel elmaradt a szociális bérlakások beígért felújítása.

A lap szerint a nyomozók azt vizsgálják, hogy igazak-e azok a hírek, melyek szerint a felzárkóztatási programból nem lett semmi, csak lepapírozták, jelenléti íveket kreáltak, és fotókat csatoltak meg sem történt eseményekről. A nyomozók kedden reggel kilenctől este nyolcig töltöttek le adatokat a hivatal szerveréről.

Balázs Zoltán polgármester megerősítette, hogy tényleg jártak a nyomozók a hivatalban kedden, egy korábbi alkalommal pedig papíralapú dokumentumok másolatát vitték el. „Vannak, akik a szociális bérlakások felújítását és a közösségi házépítést kérik rajtunk számon. Itt az történt, hogy az elszállt építőanyagárak miatt minisztériumi és igazságügyi szakértőknek újra kellett számolnunk a költségeket. Most tudjuk csak elkezdeni az építkezést és jövő év végére fejezzük be” – mondta a vádakról.

Az adóhatóság sajtóosztálya se megerősíteni, se cáfolni nem akarta a Blikk értesüléseit. A kérdésükre mindössze annyit közöltek, hogy „nincs nyilvánosságra hozható információ.” A lap emlékeztet, hogy Balázs korábban azzal magyarázta meggazdagodását, hogy „egyszerűen csak gyakran nyer a lottón”.

A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem

– mondta tavaly márciusban. Később azonban úgy fogalmazott, hogy csupán „ironizált” a válasszal. A lap korábban egy olyan képet is megszerzett róla, amelyen az látható, hogy 40. születésnapi buliján egy meztelen nőn kínálják fel neki a tortát.

Tavaly novemberben vált ismertté, hogy a romák oktatására és élethelyzetének javításra elnyert 200 milliós uniós támogatás ügyében Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán nyomozást rendelt el a NAV. Az ügyben az Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóság kezdett vizsgálódni költségvetési csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen. A júliusi házkutatásról mi is beszámoltunk.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#kompolt#polgármester#nav#nyomozás#szociális bérlakás#felzárkóztatás

Címlapról ajánljuk