Belföld

Házkutatás volt a kompolti polgármester hivatalában, aki gazdagodását lottónyereményekkel magyarázta

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 17:56

A NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz.

Házkutatást tartott a NAV a Heves megyei Kompolt önkormányzatánál a múlt héten – értesült a 24.hu. A portál forrásai szerint a kilenc nyomozó egy napon át kérdezte ki a dolgozókat és vizsgálta át az egyik uniós projekt dokumentációját, emellett számos iratot le is foglaltak a polgármesteri hivatalban.

Balázs Zoltán kompolti polgármester tagadta, hogy őt is kihallgatták volna. Szerinte a vizsgálat abból adódott, hogy az országban a választások előtt beindult egy feljelentési hullám, ami Kompoltot is elérte.

Tavaly novemberben vált ismertté, hogy a romák oktatására és élethelyzetének javításra elnyert 200 milliós uniós támogatás ügyében Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán nyomozást rendelt el a NAV. Az ügyben az Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóság kezdett vizsgálódni költségvetési csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ellenzéki képviselő azért fordult az adóhatósághoz, mert szerinte a polgármester a pályázaton elszámolt programokat csak papíron tarthatták meg, a romáknak szánt pénzeket pedig valójában Balázs Zoltán költötte el, saját magára.

Kompolt polgármestere valóban feltűnően gyorsan gazdagodott az elmúlt években, a Blikk 2021 tavaszán rá is kérdezett arra, hogy miből tudja finanszírozni életvitelét. Balázs akkor azt válaszolta, hogy az elmúlt években nagyon szerencsés volt a lottón, több tízmillió forintos nyereményt tehetett zsebre. Állítása szerint egy év alatt ötször is nyerni tudott a skandináv és az ötös lottón, sőt egyszer a jokert is eltalálta.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#kompolt#polgármester#lottó

Címlapról ajánljuk