Baleset-bűnügy

Tudta, hogy rossz a fék, mégis útnak eredt: ketten meghaltak, két gyerek pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett

Bányai ViktorBányai Viktor

2022. október 28. 10:56

A kisteherautó buszmegállónak ütközött Cegléd és Nagykőrös között, az ügyészség vádat emelt a sofőr ellen.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2020. szeptemberben kisteherautójával nekiütközött egy buszmegállónak, és elsodort több ott várakozó embert. A sofőr tudott arról, hogy a jármű alkalmatlan a biztonságos közlekedésre, mert nem megfelelően működött az autó futóműve és a fékrendszere – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A balesetben ketten meghaltak, és további három kiskorú személy is megsérült.

A vádirat szerint az elkövető Cegléd és Nagykőrös között ment a kisteherautóval, amikor odaért az egyik helyközi megállóhoz. Az előtte haladó jármű balra akart kanyarodni, ezért indexelt és lassított, majd meg is állt az útkereszteződés vonalában. 

A kisteherautó vezetője is fékezni kezdett, de a műszaki gondok miatt az autó nem lassult megfelelően, ráadásul a jármű balra is húzott. Utóbbit korrigálni akarta, de a mozdulata túl nagy volt, ezért az autó jobbra sodródott, és nekiütközött a buszmegálló fapadjának. Ezután magával sodort a várakozók közül több embert, majd egy út menti fába csapódva állt meg.  

A baleset következtében 

ketten, köztük egy gyermek, életüket vesztették, két további kiskorú személy pedig maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett. További egy kiskorút súlyos sérülésekkel láttak el.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövetővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Nyitókép: Pest Megyei Főügyészség

#Baleset-bűnügy#gázolás#műszaki hiba#autó#halálos baleset#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk