Baleset-bűnügy

„Eriggy a jó büdös k.rv. anyádnak a p.cs.jába vissza te f.szsz.p.!” – mondta a felhúzott lehúzó, mert az áldozat nem dőlt be a trükknek

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 15:45

Nagyot megy a Facebookon az utóbbi időben egyre gyakoribb bankkártyás lehúzós trükkről készült hangfelvétel.

Cikkünk írásának idején 34 ezer megosztás, csaknem tízezer lájk és 1700 hozzászólás van azon a Facebookon megosztott videón, amin egy mostanában nagyon gyakori bankkártyás telefonos csalás elkövetőit szívatja meg az áldozatul kiszemelt „ügyfél”.

A csalók módszere a következő: egy bank (általában OTP) nevében felhívnak valaki azzal, hogy gyanús tranzakciót észleltek a számláján, és ezért kis időre ki kell zárják a netbankos profiljából. Elkérik bankszámlaadatait, és azok birtokában ezután pénzt emelnek le számlájáról. A csalók nagyon profik, a banki hívás nagyon hivatalosnak hangzik, sajnos sokan bedőlnek nekik.

A felvétel készítője szerencsére tisztában volt vele, hogy csalókkal van dolga, és belement a játékba, hogy megossza tapasztalatait a nyilvánossággal.

A felvétel igen tanulságos, és a végén, amikor rájön a csaló, hogy átverték, nyomdafestéket nem tűrően mulatságos is. A Fókusz riportja:

 

A videón látható Hajdú-Bihar megyei lehúzós telefonszám egy ideje már jól ismert, a kihivott.hu-n 7708 alkalommal kerestek rá mostanáig.

Legyetek nagyon résen, a bankok sosem kérik be a kártya adatokat sehol sem!

– írja fontos záró megjegyzésként a felvételhez a készítő.

Nyitókép:  Illyés Tibor / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#átverés#csalás#bankkártya#OTP Bank

Címlapról ajánljuk