Baleset-bűnügy

Meglophatta diákját egy szabolcsi testnevelő tanár, folyik a nyomozás

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 6:23

A diákok meg akarták tudni, hova tűnt a pénzük, rejtett kamerát helyeztek el osztálytermükben.

„Egy nyolcadikos osztály elhatározta, hogy elhelyeznek egy rejtett kamerát, hogy megtudják, mégis hova tűnik el a pénzük. A felvételen a testnevelés tanár látható” – ezzel az üzenettel jutott el egy videó a Blikkhez, amin az látható: egy férfi az osztályteremben a diákok holmijai között matat.

A férfi a középső padsor egyik padjánál lehajol, valamit zsebre tesz, aztán sietve távozik az osztályteremből. A videó beküldője azt írta: a tanárról még azt is tudni, hogy a szertárban dohányzik és italozik. Az iskolaigazgató állítólag nem tett semmit, miután meglátta a videót.

A lap megkereste a megyei rendőrséget, akik azt írták az esetről: „Az Ön által hivatkozott ügyben állampolgári bejelentés alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.”

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányának tagja azt mondta: „Negyvenéves pályafutásom alatt ilyenről még nem hallottam. Sajnos, ahogy más szakmákban, úgy a tanárok között is lehet olyan, aki letér a helyes útról.”

Ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, gondolom, azonnal eltávolítják az intézményből, addig talán úgy gondolkodik az igazgató, hogy a kollégáját is megilleti az ártatlanság vélelme

– mondta.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#iskola#tanár#testnevelés#lopás#kamera

Címlapról ajánljuk