Baleset-bűnügy

Tizenkétszer annyiért hirdetnek egy péceli ingatlant, mint amennyiért Schadl György feleségének végrehajtói irodája túladott rajta

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 6:49

A pórul járt nő ügyvédje szerint a végrehajtói iroda arra játszott, hogy minél olcsóbban lehessen eladni a házat.

450 millió forintért kínálja egy péceli férfi azt az ingatlant, amit mindössze 38 millióért szerzett meg Schadl György feleségének végrehajtói irodáján keresztül – írja a Blikk.

A lap emlékeztet, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökének felesége, Schadl-Baranyai Helga is gyanúsított lett, a nyomozó hatóság szerint több olyan eljárásban is közreműködött, amikor a végrehajtók mélyen ár alatt, ismerőseiknek játszottak át ingatlanokat, a különbözet egy részét pedig a zsebükbe kérték.

A Blikknek nyilatkozott az a nő, akinek 500 négyzetméteres péceli villáját hasonlóan áron alul szerezték meg. Vajda Beatrix azt mondta: a ház tulajdonrészének felét férjének ajándékozta, de a férfi később bántalmazta őt, miközben vagyonokat játszott el a játéktermekben, így elvált tőle. Kiderült, hogy a férj hiteleket vett fel a saját tulajdonrészére, amiket nem törlesztett. Bár a nő pereket indított az ajándékozás visszavonására, az ingatlan végrehajtásra került.

Vajda Beatrix álnéven jelentkezett vevőként a saját házára Schadlné Baranyai Helga végrehajtói irodájában, ahol 78 millióért hirdették az ingatlant. A nő szerint az iroda alkalmazottja azt mondta neki, hogy ha vár még két hónapot, a végrehajtási moratórium alatt ennél is olcsóbban, 38 millióért is megveheti az ingatlant, de „természetesen” jutalékot kell fizetnie a végrehajtásban segítőknek, hiszen a ház jóval többet ér.

A nő szerint a házat nem is lehetett volna eladásra kínálni, hiszen perben állt a tulajdonjog visszaszerzéséért. Mégis elkelt az ingatlan, egy péceli férfi vette meg, aki ezután csaknem tizenkétszeres áron hirdette. Vajda Beatrix ügyvédje szerint az iratok alapján egyértelmű, hogy a végrehajtói iroda arra játszott, hogy minél olcsóbban lehessen eladni az ingatlant, és azt az általuk beszervezett vevő vásárolhassa meg.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#schadl-baranyai helga#végrehajtás#ingatlan#pécel

Címlapról ajánljuk