Belföld

Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner-Schadl-ügynek

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 7:32

Közöttük van egy végrehajtó is, a 24.hu információi szerint Schadl György felesége is érintett.

Újabb négy embert hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 19 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – írta a 24.hu. A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben a legutóbb meggyanúsítottak közül az egyik végrehajtó.

Utóbbi személy Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó. 

Bár több végrehajtótól és az ügyvédtől is úgy értesültünk, hogy az MBVK-elnök neje is gyanúsított lett, az információt sem ő, sem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nem erősítette meg, hiába kerestük őket telefonon és levélben is.

Ugyanakkor az MBVK honlapján elérhető végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás is árulkodó. Schadl-Baranyai Helga – férjéhez hasonlóan – már nem látja el a munkáját, hanem egy másik végrehajtó, Bihari Zsófia Nóra vette át állandó helyettesítését. 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint továbbra is két személy van letartóztatásban, egyikük Schadl György, aki már tavaly év végén rács mögé került. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#magyar bírósági végrehajtói kar#gyanúsítás#völner-ügy

Címlapról ajánljuk