Baleset-bűnügy

Betörni jártak a gyerekek, egyikük anyja adta a tippeket

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 11. 10:35

A tizenévesek sóvárogva figyelték, hogy mások hogyan élnek, és elhatározták, valahogyan pénzt szereznek. 

Erőszakos, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítható csapat tagjaira csaptak le az érdi rendőrök. Ketten alig nagykorúak, társaik 13, 16, valamint 17 évesek, a tippadó a legfiatalabb érintett anyja – írta a police.hu.

A csapat tagjai néhány hónapja ismerték meg egymást a fővárosban, majd egyre több időt töltöttek együtt. Sóvárogva figyelték, hogy mások hogyan élnek, és elhatározták, hogy betörésekkel szereznek pénzt. 

Először egy 95 éves érdi asszonyt szemeltek ki maguknak, miután tippet kaptak a 13 éves lány anyjától. 

Augusztus 17-én éjszaka be is törtek a nőhöz, de ő meghallotta a zajokat, ezért lefogták, és letakarták a szemét. Közben a fiatalok a fiókokban kutattak, de nem találtak semmit, így zsákmány nélkül elmenekültek. Néhány nappal később visszatértek, és az álmából felriadó nyugdíjas fejét egy párnával lenyomták, majd miután ismét nem találtak semmit, fenyegetni és ütni kezdték a nőt. 

A tizenévesek az asszony gyomrát, térdét, fejét és arcát ütötték, később pedig néhány borítékot felkapva elmenekültek a helyszínről. Az áldozat kórházba került, de távollétében újra betörtek hozzá. Az egész házat felforgatták, végül az egyik szekrényben talált 280 ezer forinttal elmenekültek.

A gyanúsítottak szeptember 2-án ismét betörtek, ezúttal egy másik érdi házba, ahol az alvó tulajdonos feje melletti éjjeliszekrényen heverő pénztárcát emelték el, benne 28 ezer forinttal.

A bűncselekményekkel végül egy hatfős társaságot hoztak összefüggésbe a rendőrök. A banda vezetője a 18 éves, 7 általánost végzett M. Igor volt, aki ellen három másik büntetőeljárás is folyamatban van. A 18 éves N. Krisztát, valamint egy 16 és egy 17 éves fiút szintén előállítottak. A csapat tagjaként azonosították M. Igor 13 éves barátnőjét is, aki a kiskorú veszélyeztetése bűntettével, illetve a rablás bűntettével felbújtóként meggyanúsított R. Mária lánya.


M. Igor panaszt tett a gyanúsítás ellen, az erőszakot tagadta. Vallomást tett, ahogyan társai is, egyikük az állította: szeretne jó útra térni és magát jobb fényben feltüntetni.

Az érdi nyomozók szerint a fiatalok nagy valószínűséggel más bűncselekményeket is elkövettek, ezek felderítése jelenleg is folyik. 

A bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozott M. Igort, N. Krisztát, 16, valamint 17 éves társaikat, illetve a tippadó, 39 éves R. Máriát őrizetbe vették. A bíróság azóta elrendelte M. Igor és a két fiatalkorú letartóztatását, R. Mária és N. Kriszta személyi szabadságának korlátozásáról vasárnap születik döntés.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#betörés#lopás#kiskorú#rablás

Címlapról ajánljuk