Baleset-bűnügy

„Zsidóbűnözésről” skandáltak a Szeged szurkolói, kétmillió forintot kell fizetnie a klubnak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 18. 11:19

A klub elhatárolódik, és megfontolja, hogy közösség elleni uszítás miatt fejlelentést tesz.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 1-én„ zsidóbűnözésről” skandáltak a Szeged szurkolói az MTK elleni meccsen. A vendégszurkolók a meccs közben „Gá-gá-gá, buzi MTK”-ztak, és több néző egybehangzó állítása szerint néhányan karlendítést is bemutattak, miközben a „Kitartás” hungarista köszöntést kiabálták.

Az ismert MTK-szurkoló, Radnóti Zoltán rabbi a Facebookon megosztotta 12 éves kislánya felvételét, aki először járt MTK-meccsen. A rabbi azt írta, hogy a rendőrség öt méterre állt, és nem állt be a hazainduló MTK-szurkolók és a szegediek közé.

A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest-Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el

– írja közleményében a Szeged.

„Klubunk a történtektől elhatárolódik, a Fegyelmi Bizottság döntését tudomásul veszi, egyben megfontoljuk büntető feljelentés megtételét közösség elleni uszítás bűntett elkövetésére való felbujtás gyanúja miatt” – írja a Kiss-Rigó László püspök alapított és a Szeged-Csanád egyházmegye tulajdonában álló klub.

Nyitókép: Róka László / MTVA

 

 

 

#Baleset-bűnügy#szeged#fociultrák#ultrák#antiszemitizmus#büntetés

Címlapról ajánljuk