Sport

„Zsidóbűnözésről” skandáltak a Szeged szurkolói az MTK elleni meccsen

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 16:27

Az MTK határozott fellépésre készül a szeged-csanádi egyházmegye tulajdonában álló csapat szurkolóinak antiszemita őrjöngése miatt.

A labdarúgószövetséghez fordul az MTK, miután a Szeged szurkolói a hétfői meccs után, az Új Hidegkuti Nándor stadion előtt

igenis van zsidóbűnözés

skandálással fogadták az MTK-s tábort. 

A 444 szerint a vendégszurkolók a meccs közben „Gá-gá-gá, buzi MTK”-ztak, és több néző egybehangzó állításai szerint néhányan karlendítést is bemutattak, miközben a „Kitartás” hungarista köszöntést kiabálták.

Az ismert MTK szurkoló, Radnóti Zoltán rabbi a Facebookon megosztotta 12 éves kislánya felvételét, aki először járt MTK meccsen. A rabbi azt írta, hogy a rendőrség öt méterre állt, és nem állt be a hazainduló MTK-szurkolók és a szegediek közé.

A 444 úgy tudja, hogy az MTK a rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét is vizsgálja, a stadionban tapasztalt hungarista skandálással és mutogatással kapcsolatban pedig megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe mindez bekerült-e. A portál szerint a klub határozott kiállásra készül, de előbb pontosan fel akarják mérni, hogy mi történt, és milyen lehetőségeik vannak a fellépésre.

Az MTK az előző szezonban kiesett az NB1-ből, így került össze a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatával, amit Kiss-Rigó László püspök alapított és az egyházmegye tulajdonában van.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Sport#mtk#szeged#foci#labdarúgás#antiszemitizmus#mlsz

Címlapról ajánljuk