Baleset-bűnügy

Megmérgeztek egy nőt, hogy megszerezzék a lakását és a pénzét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 7:34

A gyilkosság után még önkezű túladagolásra utaltak a jelek, és nem merült fel a bűncselekmény gyanúja.

A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akik a gyanú szerint tavaly megölték egyikük élettársát, hogy megszerezzék lakását és pénzét – írta a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint F. Bálint tavaly határozta el, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját. Az akkor 32 éves férfi tavaly júniusban barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában, majd miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta. 

A gyilkosság után a jelek még önkezű túladagolásra utaltak és nem merült fel a bűncselekmény gyanúja, 

idén azonban a fővárosi életvédelmi nyomozók olyan információk birtokába jutottak, amelyek alapján nyomozást indítottak.

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot idén augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor éppen kijött a börtönből más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését követően. Társát, a most 46 éves T. Mihályt Csepelen fogták el ugyanezen a napon.


Mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#mérgezés#gyilkosság#budapest#börtön

Címlapról ajánljuk