Baleset-bűnügy

Videón a gorillamaszkos huligán, aki a nézők felé rakétázott a balhés Fradi–Slovan-meccsen

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 8:27

A 19 éves szlovák állampolgár azt állítja, fogalma sem volt róla, hogy rakétát tart a kezében.

A ferencvárosi nyomozók azonosították és kihallgatták a júliusi FTC-Slovan meccsen életveszélyes módon rakétázó szurkolót – írta honlapján a rendőrség.

A Groupama Arénában július 20-án megrendezett Ferencváros-Slovan Bratislava BL-mérkőzésen a vendégszektorból egy szurkoló úgy lőtt ki pirotechnikai eszközt, hogy az az egyik terasznál álló emberek között csapódott be. Csak a vakszerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves szlovák állampolgárt, akit augusztus 11-én Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyén fogtak el.

A fiatalt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A szabadlábon védekező gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését; állítása szerint nem tudta, hogy rakétát tart a kezében – azt hitte, csak füstgyertya van nála. A IX. Kerületi Rendőrkapitányág kezdeményezi a fiatal bíróság elé állítását.​

A meccs körül egyébként is sok balhé volt, a Fradi-szurkolók a Belvárosban vadásztak a szlovákokra a meccs előtt, megdobálták a Slovan-játékosok buszát, a szlovák drukkerek pedig egy Attilát melegnek tituláló molinóval vágtak vissza. 

#Baleset-bűnügy#fradi#ftc#slovan bratislava#foci#futball#tűzijáték#rakéta#focihuligán#szlovákia

Címlapról ajánljuk