Külföld

Molinón nevezték melegnek Attila királyt a Fradi-tábornak visszavágó szlovák szurkolók

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 17:21

A Slovan Bratislava ultrái így vettek revansot Pozsonyban a budapesti atrocitásokért.

Július 20-án zajlott a budapesti Groupama Arénában a Ferencváros-Slovan Bratislava Bajnokok Ligája labdarúgó-selejtezője, amelyen a Fradi vereséget szenvedett a pozsonyi csapattól. A szlovák szurkolókat számos atrocitás érte a meccs előtt és utána: szabályosan vadásztak a szlovák szurkolókra Budapest utcáin, zengett az „Utálunk szar Szlovákia”, valamint olyan kifeszített molinókkal fogadták a városba érkezett vendégszurkolókat,

mint az angol nyelven írt „Where are you bitches? Fuck Slovani”, vagyis Hol vagytok k.rvák? B..szd meg szlovák”.

Ráadásul egy felhevült szurkoló kővel is megdobta a szurkolók buszait.

A visszavágót szerdán este tartják Pozsonyban, így a szlovák szurkolók is kifejezték vendégszeretetüket a fővárosba érkező Fradi-szurkolóknak. A 168.hu vette észre a Slovan szurkolói Facebook-oldalának bejegyzését, ahol a poszt szövege szerint „egy üdvözlő transzparenst” fotóztak le Pozsony bejáratánál. Az üdvözlés a fradistáknak szólt:

Attila the hun was gay, vagyis Attila, a hun meleg volt.

A sértés nyilván azt a népszerű elméletet próbálta kihasználni, amely szerint az időszámításunk utáni 5. században a hatalmas európai és ázsiai területekre kiterjedő, Attila király vezetésével fennálló Hun Birodalom központja Magyarországon volt, vagyis Attila király is magyar lett volna.

Attila azonban hun származású volt, nem magyar, bár egyes történészi feltételezések szerint a király halála után Ázsiába visszahúzódó hunok közül sokan a történelmi Magyarország területén maradtak.

A poszt alatt amúgy különösen emelkedett kommentekben gyalázták egymást a szlovák és magyar szurkolók.

Nyitókép: Facebook/Ultras Slovan

#Külföld#fradi#szlovákia#ma

Címlapról ajánljuk