Sport

Szlovák szurkolókra vadásztak a Fradi-drukkerek Budapest belvárosában

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 16:54

„Utálunk szar Szlovákia” – így vonultak a belváros utcáin a huligánok.

Kedden este a Ferencváros szurkolóinak egy csoportja Slovan drukkerekre vadászott Budapest utcáin – írta a Paraméter, amely megosztotta a Hooligans.cz nevű portál felvételét is. 

„Utálunk szar Szlovákia” – így vonultak a belváros utcáin a huligánok, majd következett a „fuck you Slovan”, közben pedig a pirotechnikai eszközök sem hiányoztak. A videókon egy szál rendőrt sem lehet látni.


A pozsonyi együttest szállító buszt kedden este, az edzés után ugyanakkor három rendőrautó kísérte a szálláshely felé, amikor a Népligetnél, a trolibuszmegállónál kővel megdobták a járművet. A busz ablaka kétrétegű, az egyik masszív, golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott, a Slovan labdarúgói, edzői közül senki sem sérült meg.


A Ferencváros és a Slovan BL-selejtezős párharcának első felvonása szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót pedig egy hét múlva Pozsonyban rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia Ligában.

A két csapat utoljára 1992-ben találkozott egymással, a szlovákiai mérkőzés pedig botrányba fulladt, mert az ottani rendőrök rátámadtak a stadionban a magyar szurkolókra. A visszavágóra éppen emiatt nem szerveztek utat a szlovákok és mindössze egy 15 éves tinédzser képviselte a drukkereket.

Reggel úgy indultam el, mintha iskolába mennék, egyébként nem engedtek volna el, persze nem oda mentem, hanem vonatra szálltam és elutaztam Budapestre. 

Elővételes jegyem volt, az első mérkőzés után elég feszült volt a hangulat, leállították a belépők árusítását is biztonsági okokból és mindenkinek azt ajánlották, hogy ne utazzon el a visszavágóra” – idézte a Blikk a ma már 45 éves férfit, aki a szlovák Sportnetnek adott interjút. 

„A stadionba elég nehéz volt bejutni, de végül kerülőúton, a székházon keresztül rendőrök és újságírók között bevittek. Amikor kitettem a Slovan zászlómat a kerítésre, az olyan volt, mint a vörös posztó a bikáknak, fütyültek, ordítottak, tomboltak. Végül a csapattal, repülővel jöttem haza, a klub vezetőségétől pedig kaptam egy szezonbérletet” – mondta.

Daniel Antosík ma este is ott lesz a Groupama Arénában, a szlovák ultrák dobták neki össze az utazási költséget, azóta ugyanis már Argentínában él.

Nyitókép: Róka László/MTI

#Sport#ferencváros#slovan bratislava#bajnokok ligája#ultrák#szurkolók#labdarúgás

Címlapról ajánljuk