Baleset-bűnügy

Autós üldözés, rendőrgázolás Sopronban – részegen menekült a bosnyák-osztrák sofőr

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 12:55

Vád alá helyezték az akciófilmbe illő jeleneteket előidéző férfit.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást egy 43 éves, Ausztriában élő bosnyák férfi ügyében, és vádat emelt ellene a Soproni Járásbíróságon.

A vádirat szerint a rendőrök 2020. augusztus 17-én este Sopronban közúti ellenőrzés alá vontak egy osztrák rendszámú Audi A6-os típusú személygépkocsit, amelynek külföldi sofőrje osztrák jogosítvánnyal igazolta magát.

Ám miután a férfi lebukott az alkoholszondás vizsgálaton, hirtelen elhajtott a helyszínről.

Az intézkedő rendőrök szirénázva követni kezdték a menekülő férfit, amihez rádión segítséget kértek, így már két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni.

Az elkövető nagy sebességgel – néhol 115 km/órával – közlekedett Sopron belterületén, eközben több autót intenzív fékezésre kényszerített, majd a mellette haladó rendőrautó irányába kormányozta járművét, és nekiütközött.

Amikor egy közlekedési szituációban a gépkocsi megállt, és a rendőrök körbekerítették, két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját,

aki ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt elütötte. A rendőr a motorháztetőre, majd az útburkolatra esett.

A szándékosan előidézett ütközések miatt a járőrautókban közel 2 millió forint kár keletkezett, míg az elütött rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, közúti veszélyeztetéssel, továbbá nagyobb kárt okozó rongálással és közokirat hamisítással vádolja a férfit.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#sopron#ittas vezetés#autós üldözés#gázolás

Címlapról ajánljuk