Baleset-bűnügy

Egy nógrádi férfi úgy akadályozott meg egy esetleges verekedést, hogy elgázolta a fia haragosát

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 15:40

Eredetileg csak meg akarta ijeszteni azzal, hogy ráhúzza a kormányt.

A vád szerint egy 67 éves férfi nevelt fia konfliktusát úgy próbálta megoldani, hogy ráhúzta volna a kormányt a fiatal haragosára, ám a manőver közben balesetet okozott – számol be honlapján az ügyészség .

2021 júniusában a 67 éves férfinak tudomására jutott, hogy a 23 éves nevelt fia Ipolyvecére ment, egy haragosához. Gépkocsival indult a fiú után, hogy megakadályozzon egy esetleges verekedést.

Ipolyvecén meglátta, hogy a fia az út szélén vitatkozik a másik férfival. Hogy megijessze a fia haragosát, a járművet a neki háttal álló sértett felé kormányozta, de a manőver során – bár ez nem volt szándékában – el is ütötte őt. A sértett a földre esve csuklótörést szenvedett.

A vádlott ezután a sérült férfit a helyszínen hagyta és a fiával együtt távozott a helyszínről.

A 67 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző személy által elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség. Mivel a 23 éves nevelt fiú is végignézte a balesetet, ami után ő sem nyújtott semmiféle segítséget a sérültnek, neki segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie.

Az ügyészség a nevelőapára felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől való eltiltást, míg a 23 éves fiúra pénzbüntetés kiszabását kérte. Emellett az eljárás során keletkezett közel 200 000 forint bűnügyi költséget is a vádlottaknak kell megfizetniük.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#nógrád megye#balassagyarmat#gázolás#ipolyvece#autó

Címlapról ajánljuk