Baleset-bűnügy

Hét és fél év börtönt kapott a saját unokáját szexuálisan zaklató férfi

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 14:17

A vádlottat – idős korára és egészségi állapotára tekintettel – nem fegyházban, hanem börtönben helyezik el. 

Jogerősen 7 és fél év börtönnel sújtott egy a saját unokáját szexuálisan zaklató férfit a Budapest Környéki Törvényszék kedden – közölte a bíróság az MTI-vel-

Az eljárás adatai szerint 2014-től a vádlott fia és menye gyakran rábízta három kiskorú gyermeküket – köztük a sértettet – az apai nagyszülőkre, hogy munkájukat, illetve hétköznapi teendőiket intézhessék. A nagyapa 2015-től 2016 márciusáig többször, különböző módon szexuális cselekményre kényszerítette az egyik lányunokáját.

A férfit a Dunakeszi Járásbíróság 2021. október 18-án kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt. Továbbá a bíróság végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi viszonyban van.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítése érdekében. Kedden a másodfokon eljáró törvényszék a büntetést 7 év 6 hónapra, a közügyektől eltiltást 8 évre súlyosította, ugyanakkor a vádlott idős korára és egészségi állapotára tekintettel a szabadságvesztés végrehajtását nem fegyházban, hanem börtönben rendelte el.

Nyitókép:  BrianAJackson / Getty Images

#Baleset-bűnügy#szexuális zaklatás#zaklatás#börtön#családon belüli erőszak#szexuális erőszak

Címlapról ajánljuk