Baleset-bűnügy

Az iskolából vittek el a rendőrök egy énektanárt Budapesten, gyerekeket zaklathatott

rtl.hurtl.hu

2022. június 8. 6:15

A Blikk értesülései szerint az egyik budapesti általános iskolából vitték el a rendőrök az egyik tanárt, aki zaklathatta a kisgyerekeket. 

A lap megkereste az érintett XVI. kerületi intézmény igazgatóját, ám ő elhárította az érdeklődésüket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya azonban közölte: feljelentés alapján folytatnak eljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A rendőrség az üggyel kapcsolatban egy embert előállított, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi szabadlábon védekezik. Dr. Bagoly Bettina, a Főváros Főügyészség szóvivője hozzátette: a folyamatban lévő eljárásról jelenleg több információ nem osztható meg a nyilvánossággal.

Levelében Béresné dr. Dunai Gyöngyi, az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője közölte: „A pedagógus 2022. 05. 25-től óraadói megbízással énektanári feladatot látott el az iskolában. A megbízása 2022. május 30-i megszüntetéséig két napot dolgozott (szerda, csütörtök). Amint a történtekről a tankerületi központ értesült, a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondta. Mivel az esetben jelenleg is hatósági eljárás van folyamatban, így a tankerületi központnak további tájékoztatást adni nem áll módjában.” 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Getty Images

#Baleset-bűnügy#iskola#tanár#letartóztatás#zaklatás

Címlapról ajánljuk