Baleset-bűnügy

Aszódi gyerekgyilkosság: vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány

rtl.hurtl.hu

2022. június 3. 16:46

A gyanú szerint az apa ölhette meg két tizenéves lányát, akik láthatáson voltak nála. A rendőrség őszinte részvétét fejezte ki.

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Aszódon múlt héten elkövetett kettős gyilkosság ügyében. A gyanú szerint az apa ölhette meg két tizenéves lányát, akik láthatáson voltak nála.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a honlapján őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit a súlyos tragédia megrendített.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés miatt folyik nyomozás. 

Az eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el 

– közölték.

Múlt csütörtök este a rendőrök állampolgári bejelentésre érkeztek tűzoltókkal együtt egy aszódi társasházi lakáshoz, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A lakásban egy 14 éves és egy 16 éves lányt holtan találtak, mindketten az ágyukban feküdtek.

A nyomozás adatai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő apjukhoz érkeztek láthatásra május 20-án. A 46 éves férfi – nagy valószínűséggel május 21-ére virradóra – álmukban megölte lányait a gyanús szerint, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. Az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, iratok nem voltak nála.

Miután a lányok nem mentek haza a láthatásról, az anya bejelentést is tett a rendőrségen, de a rendőrök a hírek szerint csak bekopogtak az apa lakásába, majd amikor senki nem nyitott ajtót, távoztak.

Spronz Júlia ügyvéd szerint nagyon sok távoltartási kérelmet utasítanak vissza a bírók, és sokszor helyezik nyomás alá az anyákat, hogy állapodjon meg az apákkal. Ám vannak esetek, amikor a távoltartás sem elég. 

Az RTL Reggeli című műsorában is megszólalt a Patent Egyesült jogásza, aki szerint a tragikus aszódi eset egy állatorvosi ló, ami rámutat a rendszer hibáira.


Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#aszódi gyerekgyilkosság#öngyilkossági kísérlet#láthatás#jog#gyerekjog

Címlapról ajánljuk