Baleset-bűnügy

„A mi fiunk a világ legjobb gyereke” – levelet írtak a pesti panelházból kiugrott fiú szülei

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 18:12

A szülők cáfolják a sajtóértesüléseket, miszerint veszekedés előzte volna meg a vasárnapi halálesetet. A levélben arra kérik az elhunyt tinédzser iskolatársait, hogy ne titkolják gondjaikat a szüleik előtt, mert „mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok”.

A kisfiunk által egy másodperc alatt meghozott hibás döntés előtt mi is értetlenül állunk

– írták az RTL Híradónak is elküldött levélben annak a 16 éves fiúnak a szülei, aki május 22-én kiugrott egy káposztásmegyeri panelház hetedik emeleti lakásából, és a helyszínen életét veszítette. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében, az idegenkezűség kizárásával vizsgálja az esetet, ami azt jelenti, hogy a tinédzser öngyilkosságot követett el, vagy balesetet szenvedett. 

A szülők május 24-ei keltezéssel levelet írtak szeretteiknek, ismerőseiknek, a fiú iskolatársainak és a szülőknek, amiből kiderül, hogy ők egyértelműen öngyilkosságnak tartják a történteket, annak lehetséges okával azonban nincsenek tisztában.


Sajtóhírek szerint egy szemtanú azt állította, hogy veszekedést hallott a szóban forgó IV. kerületi lakásból, majd azt látta, hogy a fiú egyszer csak váratlanul leugrott, „mintha egy medencébe rugaszkodott volna el”. A lakásban az események idején csak a fiú és édesanyja tartózkodott, az apa később ért haza.

A veszekedéses verziót azonban cáfolják a szülők, szerintük soha nem veszekedtek a fiúval, mert sosem adott rá okot. A levél utolsó sorai erőteljesen utalnak arra, hogy az erről szóló sajtóhíreket hamisnak tartják.

Kívánjuk viszont az összes állítólagos szemtanúnak, médiának, aki valótlant állít egy ilyen tragédiában, hogy legalább a felét élje át annak, amit a családunk

– fogalmaz a levél.

Az egyik szülő azt írja, aznap délután egy öleléssel engedte a szobájába Áront pihenni, hogy később frissen készülhessen a fizika- és olaszdolgozatára. Utána történt a tragédia, aminek a lehetséges okairól csak utalásokat találni a levélben. 

Titeket, Gyerekek pedig arra kérünk, mindent osszatok meg a szüleitekkel, egy felnőttel, legyen az egy rossz jegy, egy szerelmi bánat vagy bármi más, mert mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok

– írták.

A levél teljes terjedelmében itt olvasható:

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#öngyilkosság#tinédzser#szülők#újpest#ma

Címlapról ajánljuk