baleset-bűnügy

„Ömlik belőlem a vér… én ezt nem fogom túlélni…” – sokkoló felvételt tett közzé a BRFK a szenteste megkéselt rendőr rádióüzenetéről

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 17:00

Lingvai Péter őrmester szerencsére túlélte a késelést.

2020-ban késelték meg Lingvai Péter rendőrőrmestert, aki most a Budapesti Zsaruk podcast adásában idézte fel a szörnyű esetet. Az adásban emellett bemutatták azt a hangfelvételt is, ami Lingvai rádióüzenetét örökíti meg a szentestei esetről.

Ömlik belőlem a vér… én ezt nem fogom túlélni…

– hallható a felvételen, miután mentőt kér. „Hasfalamon van szúrt sérülés, kb. öt centiméter széles” – mondja a központnak. „Ne a Peti forgalmazzon, fogjátok le a sebét!” – dörren rá Lingvai kollégájára a diszpécser. Majd hamarosan kiderül, hogy a mentő is megérkezett.

Az akkor 26 éves Lingvait korábban „nagy hősének” nevezte az akkor 23 éves járőrtársa, aki lelőtte az őrmestert megkéselő őrjöngő férfit. A járőrpárost 2020-ban szenteste napján riasztották egy újpesti házban fenyegetőző férfi miatt. A támadó az őrmestert életveszélyesen megsebesítette. A rendőrnő ezután lőtte le az ámokfutót. A rendőrség által később közzétett videóban azt mondták, a történtek még jobban összekovácsolták őket.


A Budapesti Zsaruk adását alább lehet megnézni. A felvételt az adás elején, közvetlenül a főcím után mutatják be:


Nyitókép: Budapesti Zsaruk / YouTube

#baleset-bűnügy#rendőrség#késelés#podcast#hangfelvétel

Címlapról ajánljuk