baleset-bűnügy

„Még a családjára sem volt tekintettel” – egyéves gyereke mellett tárolta a drogot a budapesti díler

rtl.hurtl.hu

2022. május 18. 8:41

Majdnem ötven kilogramm, Szerbiából származó kábítószert találtak a 37 éves férfi lakásán.

Őrizetbe vett a rendőrség egy 37 éves budapesti férfit, akinek lakásán majdnem ötven kilogramm kábítószert, valamint a drogok fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is találtak – írta a police.hu. P. Igor, valamint felesége ellen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem gyanújával indítottak eljárást.

A police.hu beszámolója szerint a férfi ellen azután kezdtek el nyomozni, hogy olyan hírek terjedtek róla, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. A Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci egysége május 16-án, hétfőn fogta el a férfit, akinek lakásán 39 kilogramm olyan marihuánát találtak, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Emellett kilenc kilogramm hasist, valamint amfetamint is találtak nála.

A rendőrség közlése szerint abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival együtt élt. A police.hu cikke szerint „még saját családjára sem volt tekintettel”: a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy a marihuánatömböket az ő varróhelyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták.

P. Igor a rendőrség közlése szerint a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Egyiküket aznap fogták el a rendőrök, amikor a házaspárt. 

A 30 éves K. Krisztiánt akkor állították meg, amikor autójával szegedi albérletébe tartott hazafele. A járműben öt kilogramm marihuánát találtak. A férfit szintén őrizetbe vették, és ellen szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanújával indítottak eljárást.

Nyitókép: police.hu

#baleset-bűnügy#drog#kábítószer#díler#rendőrség#budapest#marihuána#hasis#drogdíler

Címlapról ajánljuk