Baleset-bűnügy

Az agárdi „fényevők” ügyében elítélt orvos csak papíron adta be az oltásokat egy csecsemőnek

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 12:35

Három évre eltiltották a foglalkozásától.

Hat éve számolt be a Fókusz arról, hogy Agárdon a szülei halálra éheztettek egy másfél éves kisfiút. A „fényevőként” elhíresült család tagjai – az anya, az apa és a nagyszülők – 15 év szabadságvesztést kaptak, de a gyermek orvosát is két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Pénteki közleményében az ügyészség azt írta, hogy a gyerekorvost egy másik ügyben jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság, és a foglalkozásától is eltiltotta. Az ügy 2011-ig nyúlik vissza, amikor a doktornő egy fővárosi kerület gyermek háziorvosaként dolgozott. 2011 és 2013 között többször is valótlanul dokumentálta, hogy egy csecsemőnek beadta a kötelező védőoltásokat. Ez azután derült ki, hogy a gyermek apja, aki az orvossal a kapcsolatot tartotta, 2014-ben meghalt, az édesanyja pedig egy másik gyerekorvoshoz fordult, aki feltárta, hogy a kisfiú valójában nem kapta meg az oltásokat.

Az orvos ellen az ügyészség 2017-ben emelt vádat közokirat-hamisítás miatt. Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette, de a határozat ellen az ügyész fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a doktornőt bűnösnek mondta ki, kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta az orvosi foglalkozás gyakorlásától.

Az orvos és ügyvédje felmentésért fellebbezett.

 

#Baleset-bűnügy#közokirat-hamisítás#fényevők#orvos#ügyészség

Címlapról ajánljuk