Fókusz

Halálra éheztették gyermeküket

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2016. május 12. 17:50

Hogy nem vette észre senki, hogy a másfél éves kisfiú állapota válságos? A háziorvos miért nem látta, hogy csontsovány gyerek? Az agárdi, "Fényevőként" elhíresült család története három éve az egész országot hetekig foglalkoztatta. Miért nem tett valamit a halálra éheztetett kisgyereket látó természetgyógyász, vagy a szülőkkel együtt élő valamelyik anyai nagyszülő? A bíróságon azt mondták nem gondolták, hogy ekkora a baj és ártatlannak vallották magukat. Első fokon tizenöt év börtönt kaptak.

 

 

A gyermek édesanyját, édesapját, nagyanyját és nagyapját 15 év szabadságvesztésre ítélték, a háziorvos 2 év felfüggesztett, míg a gyermeket kezelő természetgyógyász, 3 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A család szinte senkit nem engedett be a házba és mindenféle orvosi beavatkozást elutasítottak. A gyerek az utolsó időszakban rendszeresen hányt, alvászavarokkal küzdött, visszamaradott volt a mozgásfejlődése. Halálakor mindössze 4,5 kg-t nyomott, az ilyenkor szokásos, kb. 10 kg helyett. A mentők kiérkezése előtt még a nagyapa a természetgyógyászhoz fordult segítségért, de a végletekig lesoványodott és kiszáradt Benjáminon már az orvosok sem tudtak segíteni. Szervezete feladta a küzdelmet.

Az ítélethirdetés után az ügyvéd azonnal fellebbezett, az ügyet másodfokon később tárgyalják majd. A szülők és a nagyszülők addig is előzetes letartóztatásban maradnak.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#fényevők#halál#ítélet#kisgyermek#szülők#nagyszülők#éheztetés

Címlapról ajánljuk