Baleset-bűnügy

Hullarészegen nyolc betörést és rongálást vitt véghez, azután elaludt egy feltört autóban

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 18:52

Rendőr ébresztette, miután szétvert több autót, ellopott egy visszapillantó tükröt, valamint elvitte a kasszát, a jegyeket és a bérleteket egy autóbuszból.

Egy kerepesi asszony 2022. május 9-én reggel lépett ki otthonából, pillanatokkal később pedig már a 112-t hívta – írta a police.hu. Először egyik autójának felkapcsolt világítása tűnt fel, bekukkantva pedig azt látta, hiányzik belőle a rádiós magnó, iratai és gyermeke mozgáskorlátozott igazolványa.

A másik kocsijába pillantva meglátta a benne alvó, vadidegen férfit, mellette egy megtömött táskát, majd azonnal rendőrt hívott.

A kiérkező rendőr felébresztette, majd földre vitte a magához térő, de agresszívvé váló és meneküléssel próbálkozó férfit. Kérdéseire összefüggéstelenül, leginkább nem tudommal felelt, gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van, és mi történik. A járőr megvilágosította a homályos részeket, majd lajstromozták táskája tartalmát: két rádiós magnó, forgalmi engedély, mozgáskorlátozott igazolvány, 260 forint, mobiltelefon-töltők, telefontartó, üléshuzat, jégkaparó, üdítők, menetrögzítős visszapillantó tükör és kerti ledes lámpa. A zsákmány kb. 100 ezer forintot ért, a rongálás pedig 40 ezres kárt okozott.

Előállítását kihallgatás, majd beismerés követte. Vallomása szerint az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol vodkát fogyasztott gyógyszerekkel keverve, és a koktél elálmosította. Arra már egyáltalán nem emlékezett, hogy került felébresztése helyszínére. Leszögezte, hogy ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.

A gyanú szerint azonban a 21 éves K. Viktor az alkohol és a gyógyszerek hatása alatt egyetlen este során a következőket követte el:

  • Egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból.
  • Kitépte egy elektromos kapu kábeleit.
  • Egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót.
  • Egy utcán parkoló autóbusz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, a jegyeket, a bérleteket és az utastérben talált gázolajat. Utóbbit néhány lépés után, következő helyszínén egyszerűen ott hagyta.
  • Feltört egy kisteherautót.
  • Egy keze ügyébe került porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát.
  • Tönkre tette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klímaberendezését
  • Egy közeli faházat feltörve szerszámgépeket vitt el.

A férfi lopásaival és rongálásaival több mint százezer forintos kárt okozott, mire végül nyugovóra tért. A rendőrök őrizetbe vették, többrendbeli lopás bűntette kísérletének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le ellene a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

#Baleset-bűnügy#betörés#részeg

Címlapról ajánljuk