Baleset-bűnügy

Hamis orvosi igazolásokkal segített megúszni a börtönt a lebukott doktornő

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 9:16

Saját férjének is elintézte, hogy a reintegrációs őrizete ellenére elmehessen jachtozni.

A Pest megyei gazdaságvédelmi nyomozók egy 63 éves doktornőt vettek őrizetbe, aki megbukott a megbízhatósági vizsgálaton – közölte honlapján a rendőrség. A nyomozás során kiderült, hogy a vesztegetés üzletszerű volt. Kedden reggel a rendőrök egy fővárosi és két Pest megyei címre szálltak ki, elfogták a doktornőt és a bűncselekményekben közreműködő társát. Adathordozók és iratok mellett 5,4 millió forint készpénzt és két személyautót is lefoglaltak.

A gyanú szerint a doktornő legalább ötször, alkalmanként 200 ezer forintért készített egyik betegének hamis kórjelentést, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia. Volt olyan betege is, aki a bírósági tárgyalásán nem akart megjelenni, neki az orvos egy drága mobiltelefonért és 200 ezer forintért állított ki igazolást.

Szintén orvos végzettségű férjének egy állítólagos egészségügyi tudományos kutatásra hivatkozva intézte el, hogy a reintegrációs őrizetét Veszprém megyére is kiterjessze a bíróság. Erre valójában azért volt szükség, mert a jachtjuk Balatonfüreden horgonyzott.

11 olyan emberről tudnak a rendőrök, akik rendszeresen fizettek a doktornőnek azért, hogy papíron kórházban ápoltként szerepeljenek, de az intézménybe csak akkor tették be a lábukat, amikor újabb időszakra kellett az igazolás, amiért alkalmanként 25 ezer forintot fizettek.

Az ügyfeleket a doktornő 51 éves munkatársa toborozta, általában őt keresték meg a hamis orvosi igazolásokat igénylők. Ő a közvetítésért alkalmanként 5-20 ezer forintot kapott. Felmerült a gyanú, hogy az illegális tevékenységet már a vizsgált időszaknál hamarabb elkezdték, így újabb esetekre is fény derülhet.

Az őrizetbe vett doktornő letartóztatását kezdeményezték.

Nyitókép: Rendőrség

#Baleset-bűnügy#vesztegetés#orvos#korrupció

Címlapról ajánljuk