Baleset-bűnügy

Újabb vonatbaleset a vasúti átjáróban, ezúttal Tapolcán

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 8:49

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Elsodort a vonat egy személyautót a 77-es főút 49-es kilométerénél található vasúti átjárónál, Tapolca belterületi szakaszán, a Keszthelyi útnál – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. A balesethez riasztott badacsonytomaji hivatásos és tapolcai önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy beszorult embert és áramtalanították a gépkocsit. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Tapolcán idén már volt egy súlyos vasúti baleset. Akkor négy fiatal halt meg, amikor vonattal ütköztek egy átjáróban. Az esetről az RTL Híradó is beszámolt.


Az áldozatokat több százan búcsúztatták.

Idén ez már a sokadik baleset volt, ami egy vasúti átjáróban történt. Ezekben csak a múlt héten hatan vesztették életüket. A MÁV ezért vasúti biztonsági kampányt indított.

Tavaly 50 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma az előző évhez képest, idén pedig már 16-an, azaz csaknem annyian haltak meg vasúti átkelőkben, mint tavaly egész évben, amikor 17-en vesztették életüket

– mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn Budapesten, egy a rendőrséggel és az ügyészséggel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A mostani baleset részletei: 

Nyitókép: Összeroncsolódott kisteherautó és kisiklott vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. A balesetben öten vesztették életüket. – Fotó: Rosta Tibor / MTI

#Baleset-bűnügy#tapolca#vasúti átjáró#baleset

Címlapról ajánljuk