Baleset-bűnügy

Tragédia Mindszentnél: kisiklott a vonat, öten a helyszínen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2022. április 5. 8:03

A MÁV szerint egy kisteherautó hajtott a sínekre a vasúti átjáróban. Tájékoztatásuk szerint a fénysorompó működött, és éppen tilos jelzést mutatott, a sofőr ennek ellenére próbálhatott meg átkelni. Az ütközésnek akkora ereje volt, hogy attól a vonat kisiklott. A járművön összsen 22-en utaztak.

Vonat elé hajtott egy kistehergépkocsi Mindszentnél. A baleset következtében többen megsérültek és többen meghaltak, számolt be a Police.hu rendőrségi honlap. 

A RTL.hu kérdésére Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a motorvonatból összesen nyolc embert kellett tűzoltói segítséggel kimenekíteni. 

A kisteherautóból öt elhunytat emeltek ki.

Molnár Krisztina hozzátette: a helyszínre több mint húsz tűzoltó vonult ki, de már nincsenek a helyszínen, a motorvonat technikai mentését nem ők végzik. Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk: összesen 13 ember sérült meg a balesetben.

A Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették: a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A Délmagyar értesülései szerint a balesetben összesen heten vesztették életüket. A Promenad24 információi szerint egy munkásokat szállító furgon hajtott a vonat elé.


A baleset 2022. április 5-én valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. A kistehergépkocsi a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. 

A vonat az ütközés erejétől kisiklott.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek 

A Katasztrófavédelem honlapja szerint mentőhelikopter érkezett a helyszínre. 


A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.


Nyitókép: Fazekas Andrea / RTL

#Baleset-bűnügy#mindszent#vonat#baleset

Címlapról ajánljuk