Baleset-bűnügy

Elárulta a rendőrség, hány Ukrajnából menekülőt loptak meg Budapesten

rtl.hurtl.hu

2022. március 15. 14:44

A fővárosban eddig kilenc menekültek sérelmére elkövetett jogsértésről szerzett tudomást a rendőrség. Legutóbb egy szálloda takarítónője lopott el ékszereket egy menekülőtől több mint egymillió forint értékben.

Kedden tette közzé a rendőrség, hogy sikeresen elfogták azt a nőt, aki egy budapesti szállodában tartózkodó menekülttől több mint egymillió forint értékű ékszert lopott el. Mint kiderült, a ferencvárosi szállodában egy takarító markolt bele a menekülő sértett bőröndjéből kikandikáló ékszeres dobozba. A rendőrségi közlemény ezt nem részletezte, de feltehetően egy Ukrajnából menekülő nő volt a sértett.

Nem ez volt az első bűncselekmény, amit a háború miatt Magyarországon át menekülni kényszerülő ukrajnaiak ellen követtek el, így az RTL Híradó kedden megérdeklődte a rendőrségtől, hogy hány hasonlóról tudnak.

A Budapest Rendőr-főkapitányság válaszából kiderült, hogy a fővárosban eddig kilenc menekültek sérelmére elkövetett jogsértést regisztráltak.

  • Négy esetben lopást követtek el: kétszer telefont, egyszer zsebből pénztárcát, egyszer pedig egy őrizetlenül hagyott bőröndöt loptak el.
  • Két esetben jogtalan elsajátítás miatt járt el a rendőrség: egyszer egy őrizetlenül hagyott táskát és egy kutyát vittek el, később a kutya megkerült, egyszer pedig szintén egy őrizetlenül hagyott táskából vittek el egy iPadet. 
  • Két esetben egyedi azonosító jel meghamisítása (autóról vették le a rendszámot) miatt nyomoztak.
  • Egyszer pedig információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás (a sértett birtokában lévő bankkártya adatait használták fel jogosulatlanul) miatt indult eljárás

– részletezte a BRFK.

A Híradó kérdésére közölték: a segélyszervezetek munkatársai többször jeleztek olyat, hogy arra nem jogosultak elveszik az Ukrajnából érkező menekülteknek szánt adományokat. A rendőrök minden ilyen esetben intézkedtek, de csak egy esetben indult eljárás, amiről a BRFK közleményben számolt be.

További részletek az esti RTL Híradóban!

Nyitókép: Budapestre menekült ukrajnaiak. RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#rendőrség#orosz-ukrán háború#menekültek#menekülők#bűnügy#lopás#kifosztás#statisztika#ukrajna

Címlapról ajánljuk