Belföld

Budapesten ellopott értékeit keresi egy ukrajnai menekült

rtl.hurtl.hu

2022. március 7. 8:54

Eltűnt a notebookja, amin az elmúlt 10 év összes munkáját, dokumentumait és személyes fotóit tárolja, három hordozható merevlemeze és a dokumentumai. A rendőrség is nyomoz.

Egy Kijevből elmenekült férfi kéri a Facebookon a budapestiek segítségét – adta hírül a Blikk. A férfi pénteken késő este azt hitte, a Zuglónál megálló vonat már a végállomására érkezett, elkezdte lepakolni a peronra holmijait, köztük kutyáját is, de a jármű vele együtt tovább indult a Nyugati pályaudvar felé, a kutya és két táskája pedig az állomáson maradt.

A férfi friss bejegyzése szerint a Kesha nevű kutya meglett.

„Most próbáljuk visszaszerezni két táskámat, amelyeket szintén aznap este vittek el a Zugló állomásról. Az egyik ilyen táska egy »vésztáska«, a legfontosabb dolgokkal, amelyeket az embernek magával kell vinnie, ha katasztrófahelyzetben evakuálják. Mint hallhatták, Kijevből, Ukrajna fővárosából érkeztünk Budapestre, amelyet most orosz rakétákkal bombáznak. Nyolc napig robbanások és lövések között éltünk. A 8. napon úgy döntöttünk, hogy megkockáztatjuk a kockázatos utat a magyar határig. Sajnos, amint megérkeztem Budapestre, ezeket a legfontosabb holmikat ellopták” – fogalmazott posztjában. 

A férfi leírta, hogy bár jelenleg is folyik a rendőrségi nyomozás, nem akar egy tévedés miatt senkit megbüntetni, csak szeretné visszakapni személyes tárgyait. A Pesten Hallottam nevű Facebook-csoportban közzétett posztban képekkel is illusztrálja, miket keres. Mint írja, eltűnt a notebookja, amiben az elmúlt 10 év összes munkája, dokumentumai és személyes fotói rajta vannak. Szintén eltűnt három hordozható merevlemez a munkahelyi és személyes adataival, valamint banki és biztosítási dokumentumok, kormányzati igazolványok.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#orosz-ukrán háború#menekült#zugló

Címlapról ajánljuk