Baleset-bűnügy

Videón, ahogy rátámadnak egy nőre éjszaka a Batthyány téren

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 15:35

A részeg férfi azzal szólította le az áldozatot, hogy a volt feleségére hasonlít.

Egy 39 éves, többszörösen büntetett férfi 2021 októberében éjjel megtámadott egy nőt a Batthyány téren, és erőszakkal elvette a táskáját – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a 39 éves vádlott 2021. október 30-án, éjfél után, a Batthyány téri aluljáróban ittasan megszólította a nőt azzal, hogy úgy néz ki, mint a volt felesége.

A sértett többször kérte a férfit, hogy hagyja békén, aki követte a térre. A téren lévő padnál a férfi megragadta a nő vállán lévő táskát, hogy megszerezze.

Az elkövető a táskát rángatta, de a sértett erősen szorította, ezért megragadta a nő haját, a földre rántotta, majd kétszer megrúgta a combját. A támadáskor a válltáska pántja elszakadt, így tudta megszerezni az elkövető. A táskában a sértett mobiltelefonja, bankkártyája, valamint pár ezer forint készpénz volt.

A férfi az értékeket zsebre tette, a táskát hátra hagyta, majd csatlakozott egy ismerőséhez, akivel a Bem rakpart felé indultak, amikor a rendőrök igazoltatták. A sértett nő a bántalmazás következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a 39 éves többszörös visszaeső férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A videófelvételen a támadás egy részlete, valamint az látható, amikor a férfi a rablást követően egy ismerősével távozik a térről.

 

Nyitókép: Youtube / Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#rablás#kamera#Videó#batthyány tér

Címlapról ajánljuk