Baleset-bűnügy

Svájcban fogták el az Ujjlevágót

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 18:44

Európa egyik legkeresettebb drogbárója nem véletlenül kapta ezt a nevet.

Európa egyik legkeresettebb drogbáróját fogták el Svájcban – írja a Guardian. A belga állampolgárságú Flor Bressers, aki egyébként kriminológiából diplomázott, két éve menekült a hatóságok elől.

A 35 éves férfit 2020-ban négy év börtönre ítélték, mert elrabolt és megkínzott egy holland virágárust, akinek nem sikerült drogot átcsempésznie a brit vámon. 2010-ben annak vádjával vonták eljárás alá, hogy metszőollóval levágta egy holland bűnöző ujját. Bár bizonyíték hiányában felmentették, az ügy nyomán ráragadt az Ujjlevágó név.

Flor Bressers-t számos ügyben összefüggésbe hozták egy antwerpeni drogcsempész bandával, ami tonnaszámra csempészhetett kokaint Dél-Amerikából Európába. A belga hatóságok és az Interpol körözési listáin is előkelő helyen szerepelt. Azt gondolták, Dél-Afrikában rejtőzik, de Zürichben tartóztatták le, ahol párjával és gyermekével bujkált.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a latin-amerikai drogkartellek erőszakossága az elmúlt években Európába is átgyűrűzött. Mint arról nemrég beszámoltunk, Hollandiában egy hangszigetelt kínzókamrára bukkantak a hatóságok, amit egy bűnbanda működtetett. A kamrában egy átalakított fogorvosi szék mellett metszőollókat, ujjszorítókat, harapófogókat és gázégőket is találtak.

Nyitókép: Europol / ENFAST

#Baleset-bűnügy#Külföld#belgium#hollandia#svájc#drogkereskedelem#kínzás

Címlapról ajánljuk