Baleset-bűnügy

Videón, ahogy az ételfutár elgázol egy ötéves kislányt az elektromos rollerével

rtl.hurtl.hu

2022. február 10. 10:20

A férfi és a gyerek anyja bírósági eljáráson kívül állapodna meg a jóvátételről.

Elektromos rollerrel elgázolt egy ötéves kislányt, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt egy ételfutár Nyíregyházán – derült ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményéből.

A nyomozás adatai szerint az ételfutárként dolgozó fiatal férfi tavaly márciusban Nyíregyháza központjában, a Kossuth téren rollerezett. Arra sétált azonban egy babakocsit toló édesanya is az ötéves kislányával úgy, hogy a kislány két méterre ment az anyja mellett. A rolleres kikerülhette volna a őket, de inkább megpróbált közöttük fékezés nélkül áthajtani. 

A kislányt viszont elgázolta, és két méterrel arrébb lökte a járművel.

A kislánynak nyolc napon belül gyógyuló fejsérülése és térdzúzódása lett. Az ételfutár is felborult a rollerrel, azonban felállt, és anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki, kell-e mentőt hívni. 

Az édesanya a közelben járőröző rendőröknek elmondta a történteket, majd a mentőt is kihívták, a kislányt pedig kórházba szállították. 

Az ételfutár egyébként a közelben tartózkodott, és kis idő elteltével vissza is tért a helyszínre, ahol a rendőröknek elmondta, hogy ő okozta a balesetet.

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a futárt. 

Ezért a bűncselekményért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A ügyész engedélyezte a közvetítést a felek között, mert a futár büntetlen előéletű, ráadásul a kislány édesanyja is szeretné bírósági eljáráson kívül rendezni az ügyet. Ez azt jelenti, hogy hat hónapig felfüggesztik az eljárást, ez idő alatt a felek közvetítő előtt köthetnek megállapodást a bűncselekménnyel okozott sérelem jóvátételéről. Ha a megállapodást az ügyészség jóváhagyja, akkor várható az eljárás megszüntetése.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége Facebook-oldal

#Baleset-bűnügy#gázolás#roller#nyíregyháza#elektromos roller#futár#cserbenhagyás

Címlapról ajánljuk