Baleset-bűnügy

Ráhúzta a kormányt egy rendőrre egy debreceni ámokfutó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 10. 14:07

Újabb autós üldözés: kedd hajnalban éles fordulatot vett egy ellenőrzés, több településen át menekült egy autós a rendőrök elől.

A debreceni rendőrök kedd hajnalban meg akartak állítani egy autóst, aki jogosítvány nélkül vezetett. A férfi nem állt meg a rendőrök jelzésére, inkább a 4-es számú főúton Püspökladány irányába kezdett menekülni, áll a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Az autót nagy erőkkel, több rendőrautóval követni kezdték. Hangosbeszélőn többször is felszólították, hogy álljon meg, de a menekülő férfinak esze ágában sem volt engedelmeskedni. Az üldözés során átszáguldott Nádudvaron, Hajdúszoboszlón és Hajdúszováton, majd vissza Debrecenbe, ahol letért egy földútra. A rendőrök ekkor szem elől tévesztették.

A sofőr elfogására riasztották közben a Készenléti Rendőrséget is. A környéket átfésülő készenlétisek rá is bukkantak az álló, de járó motorú autóra. Megpróbáltak intézkedni a kocsiban ülő sofőrrel szemben, de ő újra elmenekült.

Majdnem elütött egy rendőrt

A hajsza második szakasza a négysávos 47-es főúton folytatódott. Az út egyik pontján a rendőrök megpróbálták úgy megállítani, hogy a bal oldali belső sávban egy rendőrautót keresztbe állítottak, míg egy rendőr a külső forgalmi sávban, az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a nagyjából 120-140 km/órás sebességgel hajtó ámokfutó a rendőrt meglátta, nem lassított, sőt, a rendőr felé kormányozta autóját. A rendőr szerencsére még időben el tudott ugrani az autó elől.


Az összességében csaknem 100 kilométeren át tartó hajnali üldözésnek végül úgy lett vége, hogy

a menekülő férfi elvesztette uralmát az autója fölött, lesodródott az útról és az árokban kötött ki.

Az autó megrongálódott, és már nem tudott vele továbbmenekülni, a sofőr így megadta magát az odaérő rendőröknek, mondta az rtl.hu érdeklődésére Kovács Katalin őrnagy, főügyészségi katonai ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség „hivatalos személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés” miatt indítványozta a többszörösen büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatásba helyezését. A sofőr egyébként tagadta, hogy el akarta volna gázolni a rendőrt.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

#Baleset-bűnügy#autós üldözés#debrecen#jogosítvány nélkül

Címlapról ajánljuk