Baleset-bűnügy

Akciófilmbe illő autós üldözés végén fogtak el egy 16 éves fiút

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 28. 15:10

Az éjszakai hajszáról készült videón jól látszik, hogy még egy keresztbe fordított BKV-buszt is bevetettek, hogy megállítsák a tinédzser ámokfutót.

Rendőrautók szirénázásától volt hangos péntekre virradó éjjel a XVII. kerületi Pesti út és környéke. A Rákosmenti Pirítós nevű Facebook-csoportba feltöltött videón először az látszik, hogy egy sötét színű autó nagy sebességgel átszáguld a Pesti út és a Ferihegyi út kereszteződésén, majd kicsivel később egy valamivel lassabban hajtó rendőrautó követi szirénázva.

A videó második felében már nem látni az üldözött autót, csak azt, hogy az üldözés iránya megfordult, és már nagyjából 10-12 rendőrautó száguld a Jászberényi út irányába. Az is megfigyelhető, hogy egy BKV busz keresztbe fordulva áll a Pesti úton, négy sávot elfoglalva.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex érdeklődésére azt közölte, hogy az üldözés pénteken hajnali fél kettő körül kezdődött. A XV. kerületi Páskom parknál a rendőrök ekkor akartak megállítani egy autót, mert egy egyirányú utcában forgalommal szemben hajtott.

A sofőr azonban nem állt meg, továbbhajtott. Eközben nekiütközött egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. Az ámokfutó autóst ezután nagy erőkkel kezdte üldözni a rendőrség. Ennek során az autós még egy rendőrautónak nekiment, illetve a katasztrófavédelem péntek reggeli híre szerint két busszal is ütközött, a Nyomdász utca és a Pesti út találkozásánál.  

A rendőrök végül a XVII. kerületi Békás-szoros utcánál tudták megállásra bírni az autót, amit egy 16 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező fiú vezetett. Az autóban rajta kívül még ketten ültek.

Az éjszakai hajszában ketten sérültek meg: az egyik az elsodort rendőr, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Egy nőt viszont súlyos sérülésekkel vitt a mentő kórházba, őt az egyik rendőrautó gázolta el, közölte a Telex-szel a rendőrség.

Nyitókép: Rákosmenti Pirítós/Facebook

#Baleset-bűnügy#autós üldözés#pesti út#budapest#xvii. kerület

Címlapról ajánljuk