baleset-bűnügy

Elloptak egy szobrot a BAZ megyei kórházból, már csak feldarabolva találták meg

rtl.hurtl.hu

2022. február 2. 19:31

Szétdaraboltak egy miskolci szobrot és a bronzból készült megcsonkított alkotást egy ózdi színesfém-átvevő helyen akarták értékesíteni.

Lopás miatt nyomoz a Miskolci Rendőrkapitányság egy putnoki férfi és két társa ellen, olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai hírében

A rendőrség szerint a három őrizetbe vett gyanúsított 2022. január 30-án ellopta az egyik miskolci kórház udvaráról az ott álló szobrot. A 122 kilogrammos alkotást 15 részre vágták, és megpróbálták egy ózdi színesfém-átvevőhelyen eladni. A telephely munkatársai azonban nem vették át a fémdarabokat, inkább értesítették a rendőrséget. A tetteseket az Ózdi Rendőrkapitányság rendőrei fogták el.

A rendőrség által közzétett fotó alapján egyértelmű, hogy szobor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjánál (GYEK) állt. A Köztérkép adatlapja szerint a nonfiguratív szobor anyaga bronz és kő, alkotója nem ismert, mint ahogy az avatási időpontja sem.

Nyitókép: bazmkorhaz.hu/police.hu

#baleset-bűnügy#bűnügy#lopás#színesfém#miskolc#szobor#kórház

Címlapról ajánljuk